Søg
Close this search box.

Hundehold din hund med dejligt legetøg

Underhold din hund, mens du nyder en kop kaffe

De fleste elsker at bruge trætte morgener på at nyde en kop god, speciallavet kaffe, der er ekstra stærk – bare fordi morgenen er lidt tungere, end den plejer. I samme ombæring er der måske tid til at læse avis, se nyhederne eller tjekke arbejdsmails. Det er de i kaffestunder, hvor de færreste har overskud til at aktivere hunden.

Har du det også sådan? Så læs nedenfor, hvad du kan gøre.

Investér i inaktivt hundelegetøj

Det er en af de vanlige mandage, hvor du rejser dig fra sengen med tunge skridt, mens du tørrer de sidste rester fra søvnen væk i øjenkrogene. Det eneste, du umiddelbart kan fokusere på, er den kop kaffe, du netop skal i færd med at kreere i dit hvidbeklædte køkken. Din hund danser rundt om dine fødder og er mere morgenfrisk, end du nogensinde kommer til at føle dig.

Du er ikke et sekund i tvivl om, at den beder dig om en ting. Én ting. Den vil lege. Det må vente, tænker du. Du har netop købt de mest lækre kaffebønner hjem, så du kan lave din helende drik, alt imens du kan sætte dig i din lænestol med morgenavisen fra Berlingske. Du kan dog ikke komme udenom, at hunden skal aktiveres på en eller anden måde.

Alt efter, om du har en senior-, voksenhund eller hvalp, så skal den aktiveres og stimuleres hver dag. Især de morgener, hvor den er frisk som en havørn og klar til dagen, kan den være ekstra legelysten. I de situationer kan du enten vælge at gå en tur med den eller forsøge at lege med den.

Du kan også overveje at købe inaktivt hundelegetøj, som hunden selv kan lege med. På den måde behøver du ikke at skulle gøre så meget, men kan i ro og mag sidde og nyde den smagfulde kop kaffe, du nøjsomt har stået og lavet.

Bokser-hund

Aktivér en hvalp – hvordan?

Hvis du har en hvalp, er det sjældent sikkert, dine morgener bliver helt så fredfyldte, som du måske gik og forventede. Hvalpe kan gå fra et energiniveau, der er cirka nul til 100.

Derfor er det vigtigt, du har legetøj til hvalpe klar til de situationer, hvor energiniveauet er ekstra højt. På den måde er du altid sikker på, at du kan finde det rette stykke legetøj, når den skal aktiveres.

Legetøj som aktivitetsbolde er en perfekt løsning at tage i brug den mandag morgen, hvor dit eget energiniveau er lig nul. Her kan du placere de lækre hundekiks i bolden, som hvalpen elsker.

Formålet med legetøjet er, at hvalpen selv skal kæmpe lidt for at få maden ud. Det kræver, at den triller rundt med bolden, indtil maden kommer ud af hullet i bolden. Du kan fornøjeligt se til, imens koffeinen fra kaffen langsomt øger din energi.

Hund-kæledyr
Tags:
Del dette indlæg:
Sara S

Sara S

Skribent for CafeLuna - Drømmer om at drive et café på Vesterbro